Doorgaan naar inhoud
🌞 Vakantiegeld deals: Tot en met 30 juni > 💸
🌞 Vakantiegeld deals: Tot en met 30 juni > 💸

Afmetingen en nismaten wijnkoelkast

Bij een inbouw wijnklimaatkast is de juiste nismaat van groot belang. De meeste van onze wijnkoelkasten hebben een standaard keukennismaat. Deze wijnkasten zijn bijna altijd geschikt voor inbouw of onderbouw. Let daarbij zelf wel goed op de afmetingen. Wij adviseren dan ook op deze goed op te meten!

De meeste keukens hebben keukenblokken met een nisbreedte van 60 cm. Echter is dit volledig afhankelijk van het type keuken en de eigen wensen. Voor de hoogte is het van belang om goed te meten, zodat de wijnkoelkast perfect in de nis past. De hoogte is met behulp van verstelbare pootjes meestal 2-4 cm bij te stellen. De diepte van de wijnkoelkast wordt altijd gemeten met een kleine marge, omdat er aan de achterkant ruimte moet zijn voor ventilatie. 

Let op: voor wijnkoelkasten met een rooster aan de voorkant, geldt de luchtafvoer marge niet.

Als u de nismaten weet kunt u hieronder naar de juiste pagina voor uw keuze gaan:

De beste inbouw wijnklimaatkast kopen

Op onze inbouw wijnkoelkasten pagina vindt u alle wijnkoelkasten die geschikt zijn voor inbouw in een keuken. Van belang is hier dat goed wordt gekeken naar de maten van de nis. Er dient aan de achterkant van het apparaat ruimte te zijn voor afvoer van de lucht. De greeploze wijnkoelkasten hoeven echter niet altijd ventilatieruimte aan de achterkant te hebben. De ventilatie zit verwerkt in de deur aan de voorkant van de wijnkast.

De beste onderbouw wijnklimaatkast kopen

Op onze onderbouw wijnkoelkasten pagina vindt u alle wijnkoelkasten die geschikt zijn voor inbouw onder een (keuken)werkblad. De standaard hoogte maat van een onderbouw wijnkoelkast is tussen de 82 cm en 83 cm. Ook deze hoogte is verstelbaar met de pootjes. Bij onderbouw wijnkoelkasten is de luchtafvoer is meestal aan de voorkant van het toestel ingebouwd met behulp van roosters of verwerkt in de "Push-to-open" deuren.

Mocht u verder nog vragen hebben of graag met ons een adviesgesprek in wilt plannen. Schroom dan niet om contact op te nemen via de link hieronder!