Doorgaan naar inhoud
🌞 Vakantiegeld deals: Tot en met 30 juni > 💸
🌞 Vakantiegeld deals: Tot en met 30 juni > 💸
Hoeveel glazen uit een fles wijn?

Hoeveel glazen uit een fles wijn?

Een standaard wijnglas bevat altijd 12 ml (10 gram) alcohol. Bij één fles wijn kan er daarbij vanuit worden gegaan dat er 7 standaardglazen (100 ml in het geval van wijn) uit een wijnfles gehaald kunnen worden. Als u op zoek bent naar de perfecte manier voor het delen van een fles wijn met uw vrienden of familie, is het belangrijk om te weten hoeveel glazen u daadwerkelijk uit een fles wijn kunt schenken. Gelukkig is het eenvoudig om te bepalen hoeveel glazen u uit een fles wijn kan schenken, afhankelijk van de grootte van de glazen.

Hoeveel glazen uit een fles wijn 75 cl?

Een gemiddelde fles wijn bevat 750 ml, wat ongeveer vijf glazen betekent als elk glas ongeveer 150 ml inhoudt. Als u kleinere glazen gebruikt, kunt u meer glazen uit een fles wijn halen. Voor glazen van 125 ml, krijg je er bijvoorbeeld zes uit een fles. Als u kleinere glazen gebruikt, zoals glazen van 50 ml, kunt u zelfs tot twintig glazen uit een fles halen. Hoe kleiner de glazen, hoe meer glazen u uit een fles wijn kunt krijgen. Het antwoord op de vraag hoeveel glazen wijn u uit een fles kunt schenken, hangt af van de grootte van de glazen. Als u de juiste glasgrootte kiest, kunt u de perfecte hoeveelheid wijn delen met uw vrienden. Probeer verschillende glazen uit en ontdek hoeveel glazen u uit een fles wijn kunt schenken.

Tegenwoordig worden er steeds grotere wijnglazen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat een fles wijn vaak minder glazen kan vullen en ook sneller leeg is. Dat laatste is natuurlijk geen probleem, maar wel goed om rekening mee te houden. Je schenkt een wijnglas namelijk snel tot redelijke hoogte vol, omdat het er anders wat “armoedig” uit ziet.

Hoeveel glazen wijn per dag?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen niet weten wat de aanbevolen porties zijn als het om wijn gaat. Ongeveer 60 procent van de mensen denkt dat je zes glazen uit een fles wijn van 75 milliliter krijgt, maar het zijn eigenlijk 7 glazen. Berekend met het 'originele' standaardglas wijn van 100 ml.

Hoeveel glazen precies worden aanbevolen, schijnen veel mensen ook niet te weten. Uit de studie bleek dat 33 procent van de respondenten dacht dat het aanbevolen was niet meer dan twee glazen alcohol per dag te drinken. Maar dat is niet het geval: de Gezondheidsraad raadt drinken af, of in ieder geval niet meer dan één glas alcohol per dag.

Hoeveel glazen uit champagne fles

Hoeveel glazen champagne uit een fles kunnen worden gehaald; 5 afgetopte flûte glazen. Hiermee zorg je er voor dat de glazen goed genoeg vol zitten om een toast mee uit te brengen. In realiteit varieert het aantal vaak tussen de 4 en de 6 glazen per champagne fles.

Hoeveel glazen uit een magnum wijnfles

Als u wilt genieten van meer wijn met uw gasten, kunt u ook een magnumfles gebruiken. Uit een magnumfles kunt u ongeveer 10 tot 24 glazen halen. Een magnumfles bevat 1500 ml, wat ongeveer tien glazen betekent als elk glas ongeveer 150 ml inhoudt. Als u kleinere glazen gebruikt, kunt u meer glazen uit een magnumfles halen. Voor glazen van 125 ml, krijg je er bijvoorbeeld twaalf uit een magnumfles. Als u kleinere glazen gebruikt, zoals glazen van 50 ml, kunt u zelfs tot veertig glazen uit een fles halen.

Het nadeel van magnumflessen en champagneflessen is vaak dat deze niet in een wijnkoelkast passen. Echter hebben wij wel een aantal champagne koelkasten waar veel champagneflessen in kunnen worden bewaard. Voor een magnumfles kunnen er in veel van de wijnkoelkasten wel wat lades worden verwijderd om de fles toch te laten passen.

 Bekijk alle Champagne (wijn)koelkasten>

Aantal glazen uit fles per wijnfles

Er zijn natuurlijk een groot aantal soorten wijnflessen. Elke fles heeft een ander aantal glazen wat er uit deze fles wijn kan worden gehaald. Hieronder is een overzicht van de meest gangbare groottes wijnflessen, hun naam, inhoud en hoeveel glazen er uit deze wijnfles kunnen worden gehaad.

Naam fles Inhoud fles Aantal glazen
Piccolo 0,2 liter 2 glazen
Demi-bouteille 0,375 liter 3 glazen
Standaardfles 0,75 liter 5 tot 6 glazen
Magnum 1,5 liter 10 tot 12 glazen
Jéroboam 3 liter 20 tot 24 glazen
Réhoboam 4,5 liter 30 tot 36 glazen
Méthusalem 6 liter 40 tot 48 glazen
Salmanazar 9 liter 60 tot 72 glazen
Balthazar 12 liter 80 tot 96 glazen
Nebuchadnezar 15 liter 100 tot 120 glazen
Vorig artikel Gevolgen van klimaatverandering op wijn
Volgend artikel Voordelen van een inbouw wijnkoelkast 60 cm breed